Европейският дискаунт търговец на дребно Pepco Group отчете 11% ръст на

...
Европейският дискаунт търговец на дребно Pepco Group отчете 11% ръст на
Коментари Харесай

Pepco печели все повече: Дискаунтърът планира да открие 550 нови магазина до края на годината

Европейският дискаунт търговец на дребно Pepco Group отчете 11% растеж на облагата за първото полугодие, защото приходите скочиха с 23%, подсилени от отварянето на нови магазини.

Листваната във Варшава група, която има марките Pepco, Poundland и Dealz, заяви, че е осъществила съществени облаги преди лихви, налози, амортизация и обезценка (EBITDA) от 377 милиона евро за шестте месеца, завършили на 31 март, по отношение на 347 милиона евро през предходния подобаващ интервал.

Тревър Мастърс, основен изпълнителен шеф на Pepco Group, разяснява: " Групата продължи да реализира мощен прогрес по отношение на нашите стратегически цели през полугодието, като в същото време реализира нарастване на приходите и главната EBITDA. Нашата тактика за напредък в Западна Европа напредва добре, отразявайки мощната прелест на марката Pepco за клиентите от целия континент. "

Разширяване на магазинната мрежа

През последните 6 месеца Групата отвори 166 нови магазина, а проектите са до края на годината да бъдат отворени общо най-малко 550 нови магазина.

Стратегията за напредък на компанията в Западна Европа се развива добре, отразявайки мощната прелест на марката Pepco за клиентите от целия континент. Италия, където Pepco неотдавна откри своя 100-тен магазин, и Испания - не престават да бъдат най-големите и най-бързо разрастващите се западноевропейски територии на марката. През май компанията стъпи и на пазара в Португалия.
 Pepco с 85% растеж на приходите у нас през 2021 година
Полска верига стана №1 у нас по растеж на приходите при търговците на дребно

Търговецът на дребно попада в Топ 10 и по размера на облагата

" Както подчертахме по-рано, инфлацията остава на високи равнища в Централна Европа, на фона, на които търговията в магазините на Pepco остава предизвикателна. Въпреки това, ние продължаваме да сме от изгода за клиентите ни с стеснен бюджет, като поддържаме водачеството си в цените и усилваме пазарния си дял, като в същото време се фокусираме върху разноските за правене на бизнес в тези инфлационни времена ", разяснява още Мастърс. Той добави, че компанията остава добре позиционирана и през втората половина на годината ще осъществя, покачващи се брутни облаги, защото се възползва от попътните ветрове на избрани входящи разноски, в това число артикули и товари.

" Бих желал да отдам самопризнание на нашите сътрудници и снабдители в целия бизнес и да им благодаря за тяхната упорита работа и ангажираност да обслужват нашите клиенти ", сподели още главният изпълнителен шеф на Pepco Group.
 Pepco отвори стотния си магазин в България
Pepco отвори стотния си магазин в България

Компанията стартира да се насочва към по-малките градове
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР